College Hostels oldalak
College Hostels Kossuth Lajos KollégiumokCampus HostelsWest Hostels

Figaro házassága

Írta: Balázs Viktória
Mozart klasszikusa a Csokonai Színházban
Figaro házassága
Marcellina Figarót szereti. Figaro és Susanna egymást szeretik, csakhogy a gróf is Susannát szeretné… A grófné azt szeretné, hogy a gróf őt szeresse. Cherubino minden nőt szeret, de elsősorban a grófnét. Barbarina Cherubinót szereti. Bartolo a bosszút, Basilio a botrányt, Antonio pedig az italt.
Wolfgang Amadeus Mozart és Lorenzo Da Ponte első közös műve a vágyak és a meglepetések vígoperája, amely hol ellenállhatatlan humorral, hol szívbemarkoló őszinteséggel mesél rólunk, emberekről. Szabó Máté lendületes, szellemes rendezése közelebb hozza a történetet a mai nézőhöz: Almaviva gróf, a vagyonos borász házában minden a feje tetejére áll a két alkalmazott, Figaro és Susanna esküvőjének napján. „Erőteljes iróniával mutatnak rá a szerzők arra a tragikomikus igyekezetre, amivel a hatalomnak kiszolgáltatott ember próbálja létrehozni a maga életterét, és szembesítenek minket azzal az abszurdummal, hogy saját életterünk létrehozásához olyanokkal kell megküzdenünk, akiket a társadalom valamilyen okból arra jogosít fel, hogy saját igyekezetünkben – ha úgy tartja kedvük – megakadályozzanak. Félelmetes humorral teli kritikája ez a hierarchikus társadalmi rendszernek, amely megmutatja, hogy a magasabb és mélyebb szinteken is emberek vannak, kiszolgáltatva egymásnak, kiszolgáltatva az embernek, illetve a legnagyobb hatalomnak: a szerelemnek.” – nyilatkozta a rendező.
A Figaro házassága című vígopera kisebb-nagyobb szünetekkel fél évig látható a debreceni Csokonai Színházban. Mozart leghíresebb vígoperája összesen 13 alkalommal szórakoztatja majd fergeteges humorával a nagyérdeműt 2018. december 14. és 2019. május 2. között. A produkciót a Co-Opera állítja színpadra, magyar nyelven, Vidor Dezső fordításában, a szentendrei és a szegedi előadások után ez alkalommal Debrecenben.

Forrás és további információk: www.csokonaiszinhaz.hu
 

Akciók, hírek

Februári RELAX!
Foglaljon nálunk legalább 2 éjszakára, és mi megajándékozzuk Önt egy belépőjeggyel az Aquaticum Mediterrán Élményfürdőbe!
Virtuális valóság az Agórában
Repülj szabadon vagy járd be a világot!
Kísérlettől a művészetig
Man Ray fotográfiái a Modemben
Figaro házassága
Mozart klasszikusa a Csokonai Színházban
International Student Accomodation
Student accommodation available for 2019! Please contact the site management team for more details: auguszta@collegehostels.hu

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le akciós szálláslehetőségeinkről, híreinkről.

Nincs más dolgod, csak kitölteni az alábbi mezőket és feliratkozni.

Feliratkozom

Elérhetőségek

Útvonal tervezése: 4032 Debrecen, Móricz Zsigmond körút 22 Hívjon minket: +36 (52) 513 100
© 2019 Minden jog fenntartva! Üzemeltető cég: Auguszta Hotel Zrt. 4028-Debrecen, Kassai u. 26.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...